På Midtsjællands Gymnasium (MSG Ringsted) sker der spændende ting. Skolens bæredygtighedsudvalg har nemlig taget initiativ til at etablere en 100 kvadratmeter stor lommeskov, også kendt som en Miyawaki-skov. Skoven består af 30 forskellige hjemmehørende arter, og der er plantet hele tre træer per kvadratmeter. Dette tætte plantemønster er karakteristisk for Miyawaki-skovmetoden, som har vist sig at fremme hurtigere vækst og skabe mere robuste og selvbærende økosystemer
Tovholdere på projektet er biologilærer Trine Callesen, naturgeografilærer Pil Fagerberg og fysiklærer Jesper Dalskov Jul. Dette projekt er ikke blot et grønt tiltag, men også en vigtig del af gymnasiets vision om bæredygtighed og at skabe rum til udendørs læring.
Onsdag den 25. september samarbejder biologi A-eleverne fra 3x og 2y, 5A og 5B fra Dagmarskolen og kæden Sunset Boulevard om at etablere lommeskov på MSG.
Biologilærer Trine Callesen udtaler: ”Vi har glædet os til at samle gymnasieelever og folkeskoleelever i et fælles projekt, hvor vi arbejder sammen om at skabe en lommeskov. Vi håber også det er begyndelsen på et spændende samarbejde, hvor gymnasieeleverne kan invitere grundskoleelever på besøg og formidle viden om bæredygtighed og økosystemer. ”
Udover at være et grønt åndehul på skolens område, har lommeskoven også en vigtig pædagogisk funktion. Den vil fungere som et udendørs læringsrum, hvor eleverne kan lære om biodiversitet, økosystemer og bæredygtighed i praksis. Derudover vil skoven tjene som en forskningsstation – et levende laboratorium – hvor gymnasiets elever kan observere og studere de naturlige processer i et skovøkosystem.
Naturgeografilærer Pil Fagerberg fortæller: ”Det har været en spændende proces sammen med eleverne at beskrive hvordan vi kan arbejde med bæredygtighed i skolens hverdag, både gennem undervisning og i praksis. Eleverne har været engageret i både planlægning og udførelse af projektet og vi håber rigtig mange af skolens elever vil bruge det nye grønne område på skolen.”