Relationer i klassen

Relationer i klassen

På MSG går vi meget op i at skabe gode relationer mellem elever og lærere, og mellem eleverne indbyrdes i klasserne. Gymnasielærernes fagblad ‘Gymnasieskolen’ har lavet en artikel om hvordan lærerne på MSG arbejder med at skabe relationer som understøtter læringen.

Mød vores lærere Signe, Dorthe og Thomas i Gymnasieskolens fine artikel ‘Vi skal give eleverne et trygt læringsrum’

Global Fællesskabsdag

I det smukke vejr i går havde MSG Global Fællesskabsdag, med glade elever og lærere og en masse mennesker udefra, som kom for at berige vores dag.

Alle Ringsted-elever blev hentet i busser om morgenen og kørt til Haslev, hvor deres venskabsklasser stod klar til at modtage dem.

Vi begyndte med et foredrag med Cykeldrengene, som bl.a. fortalte om deres ’Jorden rundt på cykel’. De huskede os på at livet bliver meget bedre når man møder andre mennesker med et smil på læben, og når man kan bevare et positivt sind. Og de lærte os deres slogan: ”Hold kæft, vi har det godt”.

Dagen var herefter proppet med spændende workshops, hvor eleverne forinden havde valgt hvad de ville fordybe sig i og der var blandt andet mulighed for at danse linedance, tilberede insekter, pusle med ægyptisk matematik, indrette og tilplante vores udendørs undervisningslokale, strikke, lave yoga, gøre en del af parken vild, få en (midlertidig) tatovering, meditere til tibetansk syngeskål, spille amerikansk fodbold og et væld af andre interessante ting fra alle afkroge af verden.

Til frokost fik vi allesammen dal, samt havde mulighed for at smage den lækre mad og insekt-snack som nogle af eleverne havde lavet i løbet af dagen.

Efter frokost var alle igen ude i de forskellige workshops og dagen blev afsluttet med MSG-sangen som blev skrevet af deltagerne på sangskrivningsworkshoppen:

MSG-sangen 2025

Mel. De smukke unge mennesker

1. Vi kom flyvende med storken en sommerdag til MSG
Fra alle fire verdenshjørner klar til start i 1.g
Vi kom alle midt i august til introtur og navneleg
Fra alle hjørner af kommunen, både du og dem og jeg
Åh vi smukke, unge mennesker, vi kan sammen la’ det ske
I vort eget tætte fællesskab på det lille MSG
Hvad det er vi vil med livet kan vi tidsnok få at se
Lene hjælper os på vejen på det trygge MSG

2. Vi kom fra alle verdens steder, og blev samlet lige her
Og vi var lidt nervøse, men det er jo det der sker
Lene hun tog hånden om os, alle sammen hver især
Her er nemlig plads til alle, også til dem uden tæer
Åh vi smukke, unge mennesker, vi kan sammen la’ det ske
I vort eget tætte fællesskab på det lille MSG
Hvad det er vi vil med livet kan vi tidsnok få at se
Lene hjælper os på vejen på det trygge MSG

3. Vi kom gående til salen, guides med store, varme smil
Med en masse navnelege. Idrætsdagen bli’r for vild.
Skolens 3.G-elever får nu snart en hue på
Alle lærerne vil savne os, men mon ikk’ det nok skal gå¨
Åh vi smukke, unge mennesker, vi kan sammen la’ det ske
I vort eget tætte fællesskab på det lille MSG
Hvad det er vi vil med livet kan vi tidsnok få at se
Lene hjælper os på vejen på det trygge MSG

4. Når vi samles til en gymfest vil vi danse med hinand’n
For vi ved at efter weekend skal vi ha’ fysik igen
Ja, for huen er på vej nu. Et fantastisk gennemsnit
Ønsker vi til alle her, s’gu, og så ses vi klædt i hvidt
Åh vi smukke, unge mennesker, vi kan sammen la’ det ske
I vort eget tætte fællesskab på det lille MSG
Hvad det er vi vil med livet Kan vi tidsnok få at se
Lene hjælper os på vejen på det trygge MSG

5. Og vi slutter med studentertid, hvor vi fester med hinand’n
Men vi ved jo inderst inde at vi sikkert ses igen
For nu skal vi blive voksne men fællesskabet kan vi nå
Alt det vi går og drømmer om. 3 år så har vi huer på
Åh vi smukke, unge mennesker, vi kan sammen la’ det ske
I vort eget tætte fællesskab på det lille MSG
Hvad det er vi vil med livet Kan vi tidsnok få at se
Lene hjælper os på vejen på det trygge MSG

Forældreaften om studietur

Årets studieture er vel overståede og i aften kommer alle 2.g-forældrene på besøg på skolen, for at få et indblik i, hvad 2.g-eleverne har oplevet, lært, set og hørt på deres rejser ud i verden.

Eleverne er i fuld gang med at stille op, indrette rum og gøre klar til at kunne formidle deres studietur overfor egne og alle de andres forældre. Det plejer at være en fantastisk aften, hvor forældrene får et andet indblik i livet som gymnasieelev, end det de får til daglig derhjemme.

Eleverne glæder sig meget til besøget og vi glæder os til at se alle resultaterne i de forskellige klasser.

Georg Mohr-konkurrencen 2025

Første runde af Georg Mohr-konkurrencen er nu overstået, og der er hele fem elever fra MSG, der er gået videre til næste runde, som afholdes i januar. Det er vi meget stolte over!

Det er matematik over det daglige niveau, når eleverne kaster sig ud i Georg Mohr-opgaverne. Der bliver tænkt så det knager, og koncentrationen er dyb. Prøv selv kræfter med årets opgaver fra 1. runde her.

Matematiklærer Jeanette lægger vægt på at matematiske evner, på lige fod med andre talenter, er vigtige, beundringsværdige og konkurrenceværdige. På MSG har Jeanette arrangeret Georg Mohr for eleverne de sidste fem år, for at hjælpe med at kaste lys på matematiktalenterne på skolen.

Vi ser spændt frem til 2. runde i januar, når blyanterne igen bliver spidset, og hjernerne kører på højtryk.

Overblik over Gerog Mohr-konkurrencens forløb

Mere om Georg Mohr

Psykologi i ZOO

I mandags var Psykologi B-holdet og deres lærer, Nanna, på ekskursion til ZOO, hvor emnet var ‘angst’.

De fleste af os har stiftet bekendtskab med angstens fysiske manifestationer på et tidspunkt i vores liv, fx eksamensangst, men vi var nysgerrige på at finde ud af, hvad der egentlig sker i hjernen, og hvorfor kroppen reagerer, som den gør?


Formålet med besøget var at introducere eleverne for de neurospykologiske og fysiologiske aspekter af angst. Fokus var på det limbiske systems elementer og sammenhænge, og forbindelsen til nervesystemet.

Vi blev konfronteret med en pytonslange og en fugleedderkop og havde en meget spændende og grænseoverskridende eftermiddag i zoo, og eleverne var meget seje.

Lommeskov på MSG Ringsted

På Midtsjællands Gymnasium (MSG Ringsted) sker der spændende ting. Skolens bæredygtighedsudvalg har nemlig taget initiativ til at etablere en 100 kvadratmeter stor lommeskov, også kendt som en Miyawaki-skov. Skoven består af 30 forskellige hjemmehørende arter, og der er plantet hele tre træer per kvadratmeter. Dette tætte plantemønster er karakteristisk for Miyawaki-skovmetoden, som har vist sig at fremme hurtigere vækst og skabe mere robuste og selvbærende økosystemer

Tovholdere på projektet er biologilærer Trine Callesen, naturgeografilærer Pil Fagerberg og fysiklærer Jesper Dalskov Jul. Dette projekt er ikke blot et grønt tiltag, men også en vigtig del af gymnasiets vision om bæredygtighed og at skabe rum til udendørs læring.

Onsdag den 25. september samarbejder biologi A-eleverne fra 3x og 2y, 5A og 5B fra Dagmarskolen og kæden Sunset Boulevard om at etablere lommeskov på MSG.

Biologilærer Trine Callesen udtaler: ”Vi har glædet os til at samle gymnasieelever og folkeskoleelever i et fælles projekt, hvor vi arbejder sammen om at skabe en lommeskov. Vi håber også det er begyndelsen på et spændende samarbejde, hvor gymnasieeleverne kan invitere grundskoleelever på besøg og formidle viden om bæredygtighed og økosystemer. ” 

Udover at være et grønt åndehul på skolens område, har lommeskoven også en vigtig pædagogisk funktion. Den vil fungere som et udendørs læringsrum, hvor eleverne kan lære om biodiversitet, økosystemer og bæredygtighed i praksis. Derudover vil skoven tjene som en forskningsstation – et levende laboratorium – hvor gymnasiets elever kan observere og studere de naturlige processer i et skovøkosystem.

Naturgeografilærer Pil Fagerberg fortæller: ”Det har været en spændende proces sammen med eleverne at beskrive hvordan vi kan arbejde med bæredygtighed i skolens hverdag, både gennem undervisning og i praksis. Eleverne har været engageret i både planlægning og udførelse af projektet og vi håber rigtig mange af skolens elever vil bruge det nye grønne område på skolen.”